artikelen

WoodWing ElvisDAM

Marketeers hebben problemen met bestandsbeheer. DAM is de oplossing.

Content creators spenderen tot 20 procent van hun tijd aan het zoeken naar de juiste bestanden. Vermenigvuldig dat met het aantal designers en marketeers dat er zijn en je ziet het immense verlies aan productiviteit.

"Nutteloos verlies terwijl we een betere oplossing hebben", stelt Gerard Valkenet die marcom afdelingen in binnen- en buitenland adviseert. Veel marketeers gebruiken of overwegen inmiddels een Digital Asset Management (DAM) oplossing.

 

Wat is Digital Asset Management?

Zoals de naam al doet vermoeden, is Digital Asset Management je bedrijfproces om je bestanden te organiseren, op te slaan en terug te vinden. Het bijhouden van cpoyright en bevoegdheden. Niet te verwarren met andere oplossingen voor opslag zoals Dropbox, Google Drive etc. DAM software heeft een veel breder gamma aan functionaliteiten. Een opsomming van een paar voordelen

 

1. Opslag en delen gaan hand in hand

Eén van de grote DAM voordelen is dat de functionaliteit van een netwerkserver wordt gecombineerd met de functie delen. Je hoeft dus niet meerdere systemen te gebruiken om grote bestanden te delen. Je kan dus je link delen van waar je bestand nu staat.

Je ziet dat organisaties met meerdere opslaglocaties hun data centraliseren eens ze op een DAM oplossing overstappen. Dat voorkomt de kans op verkeerde versies of dubbels van dezelfde files.

 

2. Sneller je bestand terugvinden

Je hebt het voordeel om op meer dan alleen de bestandsnaam te zoeken. Inhoud en metadata worden doorzocht en de relaties tussen bestanden worden bijgehouden.

Valkenet: "We stellen vast dat bedrijven dagelijks meer bestanden creëren die onderdeel uitmaken van bijvoorbeeld meerdere campagnes. Daarmee meer kopieën en versie die leiden tot een chaos aan files."

 

3. Artificial Intelligence (AI) legt zelfs emotie vast

We kunnen verschillende AI koppelingen maken waarmee het mogelijk is de hoofdkleur, personen en zelfs emotie van je content te doorzoeken.

 

4. Een betere gebruikerservaring

Klanten vinden het fijn visueel te kunnen werken. Het direct zien van voorvertoningen, in realtime, is voor designers een openbaring. Marketeers werken veel efficiënter met collecties van de campagnes.

 

5. Uitgebreid rechtenbeheer

Je hebt in een DAM een veel grotere controle over wie welk bestand mag zien en/of bewerken. Dat kan zelfs gekoppeld worden aan de status van een document.

"De opluchting die we geven direct de juiste bestanden te laten vinden, gaat samen met een drastisch verkorte Go-to-Market en veel grotere efficiëntie. We zijn er fier op ons daarin te hebben gespecialiseerd."

 

 

S5 Box

Login

Register

You need to enable user registration from User Manager/Options in the backend of Joomla before this module will activate.