Blog

WoodWing ElvisDAM

Wat is Digital Asset Management

 

In het superkort,..

Digital Asset Management is het beheren van digitale bestanden.

Nou ja,.. iets uitgebreider dan

Digital Asset Management is het beheren van digitale bestanden door ze georganiseerd op te slaan. Ze te verijken met metadata en beschikbaar te maken voor personen die daar specifieke toegang voor hebben. Bestanden te kunnen delen zonder ze te vermenigvuldigen. Per document automatisch versiebeheer en exacte gegevens te kunnen bijhouden of achterhalen.

 

Het belang van Digital Asset Management

Voorbeeld: Binnen een organistatie wilt u bestanden delen. Nu staan ze wellicht op een server. Maar daarmee heeft u geen inzicht of controle over wie een document kan bekijken, bewerken, kopieren of doorsturen. Met een goed Digital Asset Management systeem heeft u dat wel.

Voorbeeld: Bestanden kunnen door de organisatie heen op verschillende computers staan. Maar wie heeft de laatste versie. Wie geeft uiteindelijk de goedkeuring en hoe zorgt u er voor dat de er daarna geen aanpassingen meer gebeuren. Een goed DAM systeem zorgt daarvoor.

 

Uw dagelijkse werkzaamheden

U sleept een nieuw document binnen uw DAM systeem. Op dat moment wordt het toegevoegd aan een centrale database. Er wordt geheel automatisch of handmatig metadata aan toegevoegd waardoor u of de persoon/personen waar u het document mee wilt delen, het document makkelijker kunt terug vinden.

Documenten worden ingedeeld op een door u vooropgestelde wijze waardoor u of de persoon/personen waar u het document mee wilt delen, het document makkelijker kunt terug vinden.

In onze voorbeelden gebruiken wij WoodWing Elvis DAM als voorbeeld. Elvis DAM geeft zoals uit onze onderzoeken is gebleken, de meest uigebreide set van mogelijkheden en is gebaseerd op de meest moderne technieken.

 

VALKE.NET media biedt u de mogelijkheid om Elvis DAM te downloaden.

 

downloadelvisdam

S5 Box

Login

Register

You need to enable user registration from User Manager/Options in the backend of Joomla before this module will activate.