Blog

WoodWing ElvisDAM

Wat is Digital Asset Management

In het superkort,..

Digital Asset Management is het beheren van digitale bestanden.

Nou ja,.. iets uitgebreider dan

Digital Asset Management is het beheren van digitale bestanden door ze, verrijkt met metadata op te slaan. Ze gecontroleerd kunnen delen, controle over versies te hebben, kunnen zoeken en vinden op basis van trefwoorden en zeker te weten dat iedereen altijd de juiste versie gebruikt.

 

Het belang van Digital Asset Management

Voorbeeld: Binnen een organistatie wilt u bestanden delen. Nu staan ze wellicht op een server. Maar daarmee heeft u geen inzicht of controle over wie een document kan bekijken, bewerken, kopieren of doorsturen. Met een goed Digital Asset Management systeem heeft u dat wel.

Voorbeeld: Bestanden kunnen door de organisatie heen op verschillende computers staan. Maar wie heeft de laatste versie. Wie geeft uiteindelijk de goedkeuring en hoe zorgt u er voor dat de er daarna geen aanpassingen meer gebeuren. Een goed DAM systeem zorgt daarvoor.

 

Uw dagelijkse werkzaamheden

U sleept een nieuw document binnen uw DAM systeem. Op dat moment wordt het toegevoegd aan een centrale database. Er wordt geheel automatisch of handmatig metadata aan toegevoegd waardoor u of de persoon/personen waar u het document mee wilt delen, het document makkelijker kunt terug vinden.

Documenten worden ingedeeld op een door u vooropgestelde wijze waardoor u of de persoon/personen waar u het document mee wilt delen, het document makkelijker kunt terug vinden.

 

In onze voorbeelden gebruiken wij WoodWing Elvis DAM als voorbeeld. Elvis DAM. Maar een vergelijk met andere systemen maken we ook graag.

 

Je bent geïnteresseerd en wilt er zelf eens aanzitten? Laat het ons dan weten. We bereiden graag een presentatie voor en geven u de mogelijkheid om zelf in een testomgeving het systeem aan de tand te voelen.

 

 
Uw naam is niet ingevuld

Gelieve uw email adres in te voeren

Gelieve uw onderwerp in te vullen

Gelieve uw bericht in te vullen

Dit lijkt incorrect. Probeer het nog eens.

S5 Box

Login

Register

You need to enable user registration from User Manager/Options in the backend of Joomla before this module will activate.