Blog

WoodWing ElvisDAM

Wat is Digital Asset Management

In het superkort,..

Digital Asset Management is het beheren van digitale bestanden.

Nou ja,.. iets uitgebreider dan

Digital Asset Management is het beheren van digitale bestanden door ze georganiseerd op te slaan. Ze te verrijken met metadata en beschikbaar te maken voor personen die daar specifieke toegang voor hebben. Bestanden te kunnen delen zonder ze te vermenigvuldigen. Per document automatisch versiebeheer en exacte gegevens te kunnen bijhouden of achterhalen.

Het belang van Digital Asset Management

Voorbeeld: Binnen een organistatie wilt u bestanden delen. Nu staan ze wellicht op een server. Maar daarmee heeft u geen inzicht of controle over wie een document kan bekijken, bewerken, kopieren of doorsturen. Met een goed Digital Asset Management systeem heeft u dat wel.

Voorbeeld: Bestanden kunnen door de organisatie heen op verschillende computers staan. Maar wie heeft de laatste versie. Wie geeft uiteindelijk de goedkeuring en hoe zorgt u er voor dat de er daarna geen aanpassingen meer gebeuren. Een goed DAM systeem zorgt daarvoor.

Wat een DAM systeem toevoegd aan uw dagelijkse werkzaamheden.

U sleept een nieuw document binnen uw DAM systeem. Op dat moment wordt het toegevoegd aan een centrale database. Er wordt geheel automatisch of handmatig metadata aan toegevoegd waardoor u of de persoon/personen waar u het document mee wilt delen, het document makkelijker kunt terug vinden.

Documenten worden ingedeeld op een door u vooropgestelde wijze waardoor u of de persoon/personen waar u het document mee wilt delen, het document makkelijker kunt terug vinden.

In onze voorbeelden gebruiken wij zowel WoodWing Elvis DAM en Cavok DAM als voorbeeld. Cavok en Elvis DAM zijn in onze ogen de meest moderne, met de meest uigebreide set aan mogelijkheden en zijn gebaseerd op de meest gebruikte technieken in de markt.

VALKE.NET media geeft graag een presentatie wat deze systemen kunnen en welk systeem het beste bij uw specifieke wensen past.

Neem hiervoor vijrbijvend contact met ons op.

 

S5 Box

Login

Register

You need to enable user registration from User Manager/Options in the backend of Joomla before this module will activate.