Blog
images/stories/VALKENET/Stress-By-Documents-banner.jpg

1. Mijn digitale bestanden staan op schijf en ik deel via m'n email of WeTransfer.

Je merkt dat je steeds meer digitale bestanden, op een gecontroleerde manier, met steeds meer mensen moet delen. Delen tussen fotograaf, designer, marketeer, klant en ga zo maar door. Daarbij ontvang je ook dagelijks vele digitale bestanden. Je hebt voor het delen van bestanden services, zoals Dropbox en WeTransfer. Dat werkt goed als je met een vast team werkt en slechts een paar honderd assets hebt.

Een DAM-systeem zal je digitale assets veilig delen. Met mensen uit je team én daar buiten. Ze kunnen uitgenodigd worden deel te nemen aan een project of je vraagt bijvoorbeeld je fotograaf bestanden te uploaden naar je project. Dat helpt iedereen te werken met de zelfde content. Altijd in relatie tot hun functie. Met de juiste DAM-software kan je verantwoordelijkheden toewijzen aan een bepaalde workflow, cyclus of rol, zodat iedereen in het team de juiste bestanden heeft en de daarbij behorende mogelijkheden.

contact

2. De juiste content vinden kost je veel tijd.

Een DAM oplossing zoekt je bestanden. Niet op bestandsnaam of locatie, maar met metadata, of rechtstreeks uit de inhoud. Met Artificiële Intelligentie (AI) bekijkt en analyseert je DAM de beelden. Je DAM leest Word, PDF, Excel, Powerpoint en meer. Door de relaties tussen de bestanden te onthouden vind je niet alleen een afbeelding, maar ook de editie waar die eerder in gebruikt was.

 

3. Ik heb veel content op schijf. Dat moet rendabel worden.

Heel wat content staat nu op netwerken. Op verzoek van de klant moet je dat opslaan, bewaren en later terug opzoeken. Dat kost tijd. Tijd waar je vaak niet voor betaald krijgt. Een goed ingericht DAM systeem maakt het mogelijk je klant zelf te laten zoeken en eventueel downloaden. Zonder de bestanden van anderen te zien. Goede DAM oplossingen geven je analytics.  Informatie over het (her-)gebruik van je bestanden. Dat bespaart en biedt gelijkertijd mogelijkheden om een verdienmodel te verantwoorden.

contact

4. Copyrights op content zijn niet altijd duidelijk.

We hebben allemaal te maken met digitaal rechtenbeheer (DRM). Als bedrijf dat werkt met gelicentieerde inhoud zoals foto's, teksten, video, illustratie en animatie, wil je op ieder moment weten wat de licentiestatus is. Metagegevens en licentie-informatie worden weergegeven bij het Asset. Copyrightinformatie wordt getoond en helpt compliant te blijven.

 

5. Marketing heeft de nieuwe designs. Maar sales loopt nog met die van gisteren.

Visuals, kleur, advertenties, commercials, u beschermt het merk van uw bedrijf of het merk van uw klanten. DAM-software helpt u te zorgen om gegevens te vinden die op dat moment actueel zijn. Samen te werken met de mensen die het merkmateriaal op dat moment moeten gebruiken.

Stress By Documents

De 'single source of truth' maakt een DAM-systeem gemakkelijker dan ooit. Om 'on-brand' te blijven moet je als professional kunnen vertrouwen op de juiste informatie en versie.

 

Dit is slechts de top 5. Maar er zijn nog heel wat meer voordelen. Neem eens contact op. We komen graag langs om een presentatie te geven.

 

 

contact

 

 

 

S5 Box

Login

Register

You need to enable user registration from User Manager/Options in the backend of Joomla before this module will activate.