"IDS De besparing is echt op álle vlakken"

"IDS De besparing is echt op álle vlakken"

(Leestijd: 2 - 3 minuten)

Uitgenodigd voor een meeting in het gezelligste zuiden van Nederland zit ik een namiddag samen met de directeur van een mede software ontwikkelaar. Zijn probleem is duidelijk, "We maken prachtige producties, maar ze voldoen niet aan de high-end eisen waar drukwerk om vraagt." Gevolgd door de vraag: "Kan InDesign Server daar een oplossing voor bieden?"

 

En inderdaad. Het bedrijf heeft een ongelofelijk uitgebreide webeditor. Het is bijna een compleet ontwerp-pakket. Natuurlijk kunnen we InDesign server automatiseren. Ook met data vanaf het web. Maar het ongelofelijk grote aanbod van functies, dat vergt toch een extra stap van onze developers.

InDesign Server basisfuncties

We maken een stappenplan. Ten eerste moeten de basis functionaliteiten ondersteund worden. InDesign pagina's aanmaken, tekstkaders juist positioneren, teksten plaatsen, afbeeldingen tonen en een pdf exporteren precies zoals de drukker die verwacht.

We richten een testomgeving in die, zonder dat telkens een nieuw ontwerp gemaakt moet worden, door zowel ons als door de klant gebruikt kan worden. Want testen is de key in dit soort trajecten.

Inmiddels zijn we volledig mee. Alle functies, ook de pro-functies, worden ondersteund. We hebben de volledige code zodat wát ook op een website gecreëerd wordt, volautomatisch door InDesign Server kan worden nagemaakt én kan worden voorzien van alle wensen die de drukker verlangt. Snijlijnen, PDF settings (Joboptions), overdruk, ga zo maar door.

Geen InDesign functie? 'No problemo'

Gedurende het project kwamen ook een aantal vragen naar voren die niet 'InDesign' eigen zijn. Maar we zijn niet voor één gat te vangen. Zo hebben we bijvoorbeeld het omzetten van kleur naar zwart wit op lokale items als feature toegevoegd. Iets wat hoog op het verlanglijstje van de InDesign gebruiker staat.

De besparingen

Alleen de basisfunctionaliteiten resulteren al in directe besparingen. Bijvoorbeeld in bestandsgrootte; 2400% (!!!). Een record aan onze zijde. Maar ook de kwaliteit van de typografie gaat met sprongen vooruit. De kwaliteit van een pdf vanuit InDesign staat natuurlijk niet in verhouding tot een web geproduceerde pdf.

Maar ook de belasting van de webservers en belangrijker de manuren die besteed werden om ieder project drukklaar te krijgen daalde enorm. Nu is er slechts nog manuele interventie nodig in geval er eens een document een incidentele afwijking heeft. Als we het daar dan toch over hebben,.. de productietijd van een InDesign document door InDesign server, daar kan geen mens tegenop. Slechts seconden van een 'blanco vel' tot een volledig opgemaakte pagina.

Grote belasting is geen bezwaar

De webapp is er één die zwaar gebruikt wordt. Op piek momenten ontvangt de InDesign Server, in de markt ook bekent onder de afkorting IDS, maar liefst een project per seconde. We zorgen dan ook dat InDesign in staat is meerdere 'jobs' gelijktijdig kan verwerken. En om zeker te zijn zorgen voor een wachtrij (load balancer).

Resultaat

Toch zijn er altijd wensen. Nieuwe mogelijkheden die worden toegevoegd aan de webeditor worden door ons vertaald naar volautomatische InDesign producties van de hoogste kwaliteit. Gevolg, een tevreden drukker, tevreden gebruikers en last but not least, een tevreden klant.

 

Meer weten?

Wil je meer weten over deze case, het geboekte succes of andere InDesign Server cases of 'Live' voorbeelden van projecten zien, bel me dan nu. We staan met raad en daad voor je klaar.

Wij automatiseren complete publicaties met onder andere Adobe InDesign Server. Maar het kan ook een 'onderdeel van' zijn. Leg je idee voor. Dan kijken we hoe we dat werkelijkheid gaan maken.

Facebook Twitter Pinterest

Laat een reactie achter